Actueel

Egel voorjaarsschoonmaak

Egel voorjaarsschoonmaak

24 april 2010 - Voor wat betreft de egels is bij ons de grote voorjaarsopruiming begonnen! Na een zeer drukke winter, we hadden 85 egels in februari, konder er gelukkig 10 egels naar de egelopvang in Zoetermeer en 5 egels vertrokken naar onze egel-collega's in Den Haag. Zo kwam er meer ruimte voor de nieuwe egels die de eerste maanden van dit jaar alweer in flinke aantallen binnen kwamen.

Inpakken en wegwezen

Van de egels die in onze uitwenveldjes zaten waren er een heleboel na een fikse winterslaap weer goed actief aan het rondscharrelen. Hoogste tijd dus om de vrije natuur weer in te gaan! Ze boften: allemaal mochten ze worden uitgezet in het schitterende landgoed bij Landhuis Huys ten Donck in Ridderkerk. Mooier kon het niet: overal begroeiing, hier en daar een watertje, waar ze zowel in als uit kunnen kruipen, geen verkeer en vooral: geen honden die ze kunnen bijten!

Egels op stand

Jonkvrouw Catharina Groeninckx van Zoelen, bewoner van dit landgoed, had ons toestemming gegeven en hielp samen met de tuinman zelfs mee bij het uitzetten van de egels. Met een tractor bracht de tuinman ons naar de mooiste plekken om de 22 egels los te laten. De nazaten van deze vorstelijke egeltjes worden vast geboren met een gouden lepeltje in hun bek. Dag egeltjes, het was fijn om voor jullie te zorgen maar nog fijner om jullie op die prachtige plek los te mogen laten!

Else Arendse

Het loslaten van de egeltjes zien? Kijk dan naar de reportage die TV Rijnmond die dag maakte!

terug naar het overzicht

Egel gevonden?

Heb je een zieke of gewonde egel gevonden?

Steun de Vogelklas, wordt donateur

Steun de Vogelklas, wordt donateur.

Heb je een zieke of gewonde vogel gevonden?

Heb je een zieke of gewonde vogel gevonden?