Actueel

Oliebol

Oliebol

2 januari 2012 - De doos waar hij in zat was compleet doorweekt en behalve de meeuw had ook onze bus van binnen een wasbeurt nodig. Snel hebben we hem in een voorweekbadje gestopt om de olie er makkelijker uit te krijgen. Daarna is hij flink geboend met een speciale zeep en van snavel tot teen uitgespoeld.

Door de enorme hoeveelheid olie in zijn verenkleed was hij niet in één wasbeurt schoon te krijgen, maar hij ziet er vandaag al een stuk beter uit. De enorme meeuw (stuk groter nog dan een Zilvermeeuw) voelt zich nog niet helemaal 100% lekker en dat is hem ook niet kwalijk te nemen. Gelukkig voelde hij zich wel al goed genoeg om zelf een aantal vissen op te eten. En hij heeft het al voor elkaar gekregen om uit te breken, dus het alweer best aardig met hem. In het nieuwe jaar, wat tenslotte overmorgen al begint, krijgt een tweede wasbeurt om de restjes er uit te wassen.

Als alles goed gaat mag hij vervolgens naar het binnenbassin om zichzelf te badderen en weer waterdicht te poetsen met een soort talg dat uit de stuitklier komt. En dan gaat hij nog een paar dagen naar het buitenbassin om vervolgens, voorzien van wetenschappelijke ring zodat we misschien ooit nog eens horen hoe het hem vergaan is, weer in vrijheid gesteld te worden.

terug naar het overzicht

Steun de Vogelklas, wordt donateur

Steun de Vogelklas, wordt donateur.

Blijf op de hoogte, lees de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte,
lees de nieuwsbrief!

Egel gevonden?

Heb je een zieke of gewonde egel gevonden?