Vogelklas

Samenwerking

Samenwerking met diverse organisaties

De verzorging van ruim 7000 vogels per jaar kan de Vogelklas alleen doen dankzij een intensieve samenwerking met diverse organisaties. Niet alleen particulieren brengen de vogels naar ons, maar vooral ook de dierenambulances uit onze regio, de politie en zelfs af en toe de brandweer. Ook werken wij nauw samen met de landelijke en Rotterdamse dierenbescherming, de Vogelbescherming en het Natuurmuseum in Rotterdam.

Vogelasiels

Om de kwaliteit van ons werk te verbeteren en continue expertise op te bouwen werken we vooral ook nauw samen met andere vogelasiels in het land, en vooral met de vogelasiels grenzend aan ons werkgebied: die van Hoek van Holland, Den Haag en Middelburg. Door regelmatig met elkaar te overleggen en een kijkje in elkaars keuken te nemen, blijven we op de hoogte van behandelings- en voedingsmethoden.

Vooropvangadressen

De Vogelklas heeft ook een drietal vooropvangadressen in de regio. Daar kunnen mensen zieke en gewonde vogels of egels brengen, zodat er niet helemaal mee naar Rotterdam gereisd hoeft te worden. Daar krijgt het dier eerste hulp en wordt na 1 of 2 dagen door de Vogelklas opgehaald om in het vogelasiel verder behandeld te worden. Op die manier worden dierenlevens en kilometers gespaard.

Onze vooropvangadressen zijn:

Ouddorp

Mw. K. Voogd
Molenweg 26
Tel. 0187 - 68 13 67

Simonshaven

Mw. B. Gerritsen
Ring 31
Tel. 0181 - 45 18 56

Hellevoetsluis

Dierenartsencombinatie Voorne-Putten
M.L. Kinglaan 1
3223 GG Hellevoetsluis
Tel. 0181-337749 

Steun de Vogelklas, wordt donateur

Steun de Vogelklas, wordt donateur.

Heb je een zieke of gewonde vogel gevonden?

Heb je een zieke of gewonde vogel gevonden?

Egel gevonden?

Heb je een zieke of gewonde egel gevonden?