Vogelklas

Werken bij de vogelklas

Vrijwilligers

In totaal werken ongeveer 50 vrijwilligers bij de Vogelklas. Dat lijkt heel veel, maar een aantal van hen werkt slechts 1 dag in de week, maar 1 x in de maand op zondag, of doet alleen een avonddienst. Sommigen werken alleen achter de schermen, bijvoorbeeld in de administratie. En met een jaarlijks aantal van 7000 vogels, heb je heel wat vrijwilligers nodig. Vogels kunnen niet even een dagje overslaan, dagelijks moeten hun hokken worden schoongemaakt en vers voedsel bereid. Dus ook op zaterdag en zondag zijn vrijwilligers bij ons aan het werk. Omdat zieke of gewonde vogels ook 'savonds naar het asiel gebracht worden, moet er ook een avonddienst gedaan worden, zodat deze vogels ingeschreven en verzorgd kunnen worden.

Extra vrijwilligers

Vooral in de zomertijd zit de Vogelklas dringend verlegen om extra vrijwilligers. Dan zitten er immers heel veel jonge vogels, en aangezien die van 's morgens vroeg tot 's avonds rond schemertijd elk half uur gevoerd moeten worden, draaien we ploegendiensten om dit zo goed mogelijk te kunnen doen.

Stage

De Vogelklas biedt de mogelijkheid om stage te lopen of praktijkervaring op te doen voor een opleiding in de dierverzorging. Sinds mei 2003 is de Vogelklas officieel erkend als opleidingsinstituut.

Vogelklas in beeld
Luister wat onze vrijwilligers van hun werk vinden en bekijk het filmpje dat Dubbelklik voor ons gemaakt heeft. 

Steun de Vogelklas, wordt donateur

Steun de Vogelklas, wordt donateur.