Menu
Doneer!
Vrijwilliger worden bij de Vogelklas

Vrijwilliger worden?

De Vogelklas is een organisatie die afhankelijk is van de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Van de ruim honderd vrijwilligers zijn de meeste actief als asielmedewerker. Het verschonen van hokken en verzorgen van vogels is voor hen de hoofdtaak. Daarnaast zijn er ook andere functies te vervullen, zoals die van chauffeur, onderhoudsmedewerker, administrateur, voorlichter en vleermuisverzorger.

Spreekt het werk van de Vogelklas jou aan? Wij kunnen jouw betrokkenheid goed gebruiken! Bekijk het overzicht van openstaande vrijwilligersvacatures hieronder, of meld je direct aan. We zijn altijd op zoek naar mensen met een hart voor vogels.

Vacatures voor vrijwilligers

Onze vacatures zijn ook te vinden op rotterdammersvoorelkaar.nl.

Gezocht ‘mensenmens’

Vogelklas Karel Schot is een opvangcentrum voor hulpbehoevende wilde vogels en andere dieren. Zieke, gewonde of op een andere manier in de problemen geraakte vogels kunnen bij de Vogelklas terecht. Ze worden verzorgd tot ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en dan weer vrijgelaten.
De Vogelklas is afhankelijk van de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Van de ruim honderd vrijwilligers zijn de meeste actief als asielmedewerker. Het verschonen van hokken en verzorgen van vogels is voor hen de hoofdtaak.

Profiel
Voor de vogels wordt goed gezorgd, maar we nemen in de hectiek niet altijd tijd voor onszelf. Om onze harde werkers te ontlasten, zoeken wij daarom een warm ‘mensenmens’ die op vrijwillige basis facilitaire taken op zich neemt, zoals het doen van de (af)was, het aanvullen van de printer en het schoonmaken van het koffieapparaat en waterkoker. Je houdt keukenvoorraden in het oog en je zorgt dagelijks voor wat vers fruit.
Je ontvangt medewerkers van ambulancediensten en particulieren die dieren komen brengen. Je bent de gastvrijheid zelve aan de poort en op het terrein. Doorlopend heb je contact met mensen. Je vindt het ook leuk om met allerlei verschillende mensen om te gaan en een luisterend oor te bieden. Koffie of thee? Jij staat al met kopjes klaar voordat mensen erom hebben gevraagd.

Reacties
De werktijden zijn in de ochtend tot en met de lunch. Het zou voor de vrijwilligers fijn zijn als je iedere ochtend een paar uur zou kunnen, maar ook als je twee of drie ochtenden kunt, is dat al zeer welkom. Reacties mogen naar e.kwaks@vogelklas.nl.

Asielmedewerkers

Als asielmedewerker behoor je tot de kern van de Vogelklas. Je werkt in een team van mensen met uiteenlopende achtergronden, die allemaal de handen uit de mouwen steken om  zieke en gewonde vogels te redden. Het schoonmaken van verblijven en materialen behoort hierbij tot de hoofdtaken. Iedere nieuwe asielmedewerker kan rekenen op een training, begeleidingstraject en proefperiode.

Ben jij niet bang voor een vogelpoepje? Word dan vrijwilliger bij de Vogelklas!
Bekijk de vacature op rotterdammersvoorelkaar.nl

Coördinator fondsenwerving

Omdat onze fondsenwerver ons na jaren gaat verlaten zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de coördinatie van de fondsenwerving kan overnemen en die ons met frisse ideeën komt versterken. De coördinator zorgt dat de fondsenwerving volgens het vooraf opgesteld plan verloopt. Je werkt samen met andere vrijwilligers die de Vogelklas helpen om sponsors te benaderen en donateurs te werven. Heb je belangstelling? Bekijk de volledige vacature op www.rotterdammersvoorelkaar.nl.

Promotiemedewerkers

De Vogelklas is altijd op zoek naar nieuwe donateurs en vrijwilligers. De promotiemedewerkers helpen ons daarbij. Zij zorgen ervoor dat de mensen weten wie we zijn en wat we doen. Dat kan op veel verschillende manieren: uitleg geven aan bezoekers van de Vogelklas, donateurs werven op markten en evenementen, acties organiseren in de stad, of op bezoek bij scholen.
We zoeken ook administratieve ondersteuning.

Waar ben jij goed in? Word vrijwilliger en help de Vogelklas om nog bekender te worden. Lees de volledige vacature op www.rotterdammersvoorelkaar.nl

Vrijwilligers in beeld

Wil je vrijwilliger worden, maar eerst zien wat vrijwilligers van de Vogelklas van hun werk vinden? Of wil je weten wat een vrijwilliger bij de Vogelklas precies doet? De filmmakers van Dubbelklik maakten een korte documentaire met en over Vogelklasvrijwilligers.

» Bekijk hiernaast wat een vrijwilliger doet