Menu
Doneer!

Warm weerzien

Alle tafeltjes waren bezet, de kantine van theater Walhalla zat helemaal vol op zaterdagmiddag 20 januari, bij de reunie van de Vogelklas. Het was een warm weerzien van zo’n honderd oud-leerlingen, vrijwilligers en oud-vrijwilligers, met prachtige oude foto’s, herinneringen en mooie verhalen over de Vogelklas en Karel Schot.

 

Gastheer Winfried Baaijens haalde aan de praattafel herinneringen op met oudgedienden, verhalen en foto’s kwamen naar boven. Gerard Ouweneel vertelde gedreven over zijn oude vriend. En Kees Moeliker zette een museumstuk op tafel dat Karel Schot aan de collectie van het Natuurhistorisch heeft bijgedragen. Uit alles kwam naar voren dat Karel Schot veel heeft betekend, voor heel veel mensen, toen en nu.

Het was mooi om te zien en te horen waar de Vogelklas vandaan komt, hoe het gedachtegoed van Karel Schot voortleeft, en hoe het is uitgebouwd tot een organisatie die 10.000 vogels per jaar opvangt op het Afrikaanderplein.

We bedanken alle oud-leerlingen en vrijwilligers die bij de reunie aanwezig waren en in het bijzonder alle mensen die foto’s en herinneringen hebben opgestuurd. We hopen hier op een of andere manier nog een vervolg aan te kunnen geven.

De reunie is georganiseerd met de hulp een studententeam van de Hogeschool Rotterdam. Ze hebben ons geweldig geholpen om een mooi evenement neer te zetten.

De bijzondere bijeenkomst en de geschiedenis van Karel Schot heeft volop aandacht gekregen in de pers, zoals een groot stuk in Trouw, een videoverslag bij RTV Rijnmond en verslagen in het AD en de Oud-Rotterdammer.

Wilt u de Vogelklas steunen? Klik dan hier!