Menu
Doneer!
Vrijwilliger worden bij de Vogelklas

Vrijwilliger worden?

De Vogelklas is een organisatie die afhankelijk is van de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Van de ruim honderd vrijwilligers zijn de meeste actief als asielmedewerker. Het verschonen van hokken en verzorgen van vogels is voor hen de hoofdtaak. Daarnaast zijn er ook andere functies te vervullen, zoals die van chauffeur, onderhoudsmedewerker, administrateur, voorlichter en vleermuisverzorger.

Spreekt het werk van de Vogelklas jou aan? Wij kunnen jouw betrokkenheid goed gebruiken! Bekijk het overzicht van openstaande vrijwilligersvacatures hieronder, of meld je direct aan. We zijn altijd op zoek naar mensen met een hart voor vogels.

Vacatures voor vrijwilligers

Onze vacatures zijn ook te vinden op zorgzaam010.nl.

Voedermoeders en -vaders

Eind april start het jonge vogelseizoen. De Vogelklas krijgt vanaf dat moment veel jonge vogels binnen die om het half uur met de hand gevoerd moeten worden. Een hele mooie, liefdevolle maar ook drukke taak.
Het voeren van jonge vogels moet je eerst leren. Daarom zoeken we nu al enkele vrijwilligers die we kunnen gaan inwerken en trainen, voordat de jonge vogels er zijn. Op dit moment zoeken we nog voedermoeders- en vaders voor verschillende dagdelen, ook in de avond en in het weekend.

Ben je 16 jaar of ouder, goed gezond en lijkt het je leuk om in een gezellig en enthousiast team te werken? Wil je alles leren over het verzorgen van babyvogels? Ben je secuur, zorgzaam en geduldig, en sta je stevig in je schoenen? Ben je van april tot en met augustus in overleg ten minste een dagdeel in de week beschikbaar? Meld je dan bij ons aan! We vragen minimaal mbo-niveau voor de verzorging van de vogels.

Op dit moment kunnen we vanwege het coronavirus geen bezoekers in de Vogelklas ontvangen. Mocht je belangstelling hebben, dan regelen we graag een eerste kennismakingsgesprek via de telefoon, 010 4857847 of e-mail, info@vogelklas.nl. We kunnen dan ook overleggen naar welk dagdeel je voorkeur uitgaat.

Asielmedewerkers

Als asielmedewerker behoor je tot de kern van de Vogelklas. Je werkt in een team van mensen met uiteenlopende achtergronden, die allemaal de handen uit de mouwen steken om  zieke en gewonde vogels te redden. Het schoonmaken van verblijven en materialen behoort hierbij tot de hoofdtaken. Iedere nieuwe asielmedewerker kan rekenen op een training, begeleidingstraject en proefperiode.

Ben jij niet bang voor een vogelpoepje? Word dan vrijwilliger bij de Vogelklas!

Coördinator fondsenwerving

Omdat onze fondsenwerver ons na jaren gaat verlaten zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de coördinatie van de fondsenwerving kan overnemen en die ons met frisse ideeën komt versterken. De coördinator zorgt dat de fondsenwerving volgens het vooraf opgesteld plan verloopt. Je werkt samen met andere vrijwilligers die de Vogelklas helpen om sponsors te benaderen en donateurs te werven.

Vrijwilligers in beeld

Wil je vrijwilliger worden, maar eerst zien wat vrijwilligers van de Vogelklas van hun werk vinden? Of wil je weten wat een vrijwilliger bij de Vogelklas precies doet? De filmmakers van Dubbelklik maakten een korte documentaire met en over Vogelklasvrijwilligers.

» Bekijk hiernaast wat een vrijwilliger doet