Menu
Doneer!
Vrijwilliger worden bij de Vogelklas

Vrijwilliger worden?

De Vogelklas is een organisatie die afhankelijk is van de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Van de ruim honderd vrijwilligers zijn de meeste actief als asielmedewerker. Het verschonen van hokken en verzorgen van vogels is voor hen de hoofdtaak. Daarnaast zijn er ook andere functies te vervullen, zoals die van chauffeur, onderhoudsmedewerker, administrateur, voorlichter en vleermuisverzorger.

Spreekt het werk van de Vogelklas jou aan? Wij kunnen jouw betrokkenheid goed gebruiken! Bekijk het overzicht van openstaande vrijwilligersvacatures hieronder, of meld je direct aan. We zijn altijd op zoek naar mensen met een hart voor vogels.

Vacatures voor vrijwilligers

Onze vacatures zijn ook te vinden op rotterdammersvoorelkaar.nl.

Voedermoeders en -vaders: 1 dagdeel jonge vogels voeren

Eind april start het jonge vogelseizoen. De vogelklas krijgt dan heel veel jonge vogels binnen die met de hand gevoerd moeten worden. Een hele mooie, liefdevolle maar ook drukke taak. We zoeken mensen die dat een dagdeel willen doen. Dit kan een ochtend, middag of avond zijn.
Het voeren van jonge vogels moet je eerst leren. Daarom zoeken we nu al mensen die we kunnen gaan inwerken en trainen voordat de jonge vogels er zijn.

Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om in een gezellig en leuk team enthousiaste mensen te werken? Wil je alles leren over het verzorgen van babyvogels? Ben je secuur, zorgzaam en geduldig? Meld je dan bij ons aan!

Update: Inmiddels hebben zich al veel voedermoeders aangemeld. Daar zijn we blij mee. Er is nog beperkt plaats. Wees er dus snel bij, mocht je dit voorjaar nog willen leren hoe om te gaan met babyvogels.

Lees de volledige vacature op rotterdammersvoorelkaar.nl

Asielmedewerkers

Als asielmedewerker behoor je tot de kern van de Vogelklas. Je werkt in een team van mensen met uiteenlopende achtergronden, die allemaal de handen uit de mouwen steken om  zieke en gewonde vogels te redden. Het schoonmaken van verblijven en materialen behoort hierbij tot de hoofdtaken. Iedere nieuwe asielmedewerker kan rekenen op een training, begeleidingstraject en proefperiode.

Ben jij niet bang voor een vogelpoepje? Word dan vrijwilliger bij de Vogelklas!
Bekijk de vacature op rotterdammersvoorelkaar.nl

Medewerker in de avonddienst van de Vogelklas

Buiten kantooruren kunnen particulieren en dierenambulances vogels in onze speciale buitenhokken plaatsen. Iedere avond worden deze hokken door vrijwilligers nagekeken. De vogels worden vervolgens geregistreerd en verzorgd.
In het najaar en de winter begint de avonddienst rond 19.00 uur tot ongeveer 20.30. In de zomer ben je van 18:00 tot circa 21.30 uur aan het werk.

Wij zoeken een vrijwilliger voor de vrijdag- en zaterdagavond. Als je een keer in de twee weken kunt, mag dat ook.
Lees de volledige vacature op rotterdammersvoorelkaar.nl

Coördinator fondsenwerving

Omdat onze fondsenwerver ons na jaren gaat verlaten zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de coördinatie van de fondsenwerving kan overnemen en die ons met frisse ideeën komt versterken. De coördinator zorgt dat de fondsenwerving volgens het vooraf opgesteld plan verloopt. Je werkt samen met andere vrijwilligers die de Vogelklas helpen om sponsors te benaderen en donateurs te werven. Heb je belangstelling? Bekijk de volledige vacature op www.rotterdammersvoorelkaar.nl.

Promotiemedewerkers

De Vogelklas is altijd op zoek naar nieuwe donateurs en vrijwilligers. De promotiemedewerkers helpen ons daarbij. Zij zorgen ervoor dat de mensen weten wie we zijn en wat we doen. Dat kan op veel verschillende manieren: uitleg geven aan bezoekers van de Vogelklas, donateurs werven op markten en evenementen, acties organiseren in de stad, of op bezoek bij scholen.
We zoeken ook administratieve ondersteuning.

Waar ben jij goed in? Word vrijwilliger en help de Vogelklas om nog bekender te worden. Lees de volledige vacature op www.rotterdammersvoorelkaar.nl

Vrijwilligers in beeld

Wil je vrijwilliger worden, maar eerst zien wat vrijwilligers van de Vogelklas van hun werk vinden? Of wil je weten wat een vrijwilliger bij de Vogelklas precies doet? De filmmakers van Dubbelklik maakten een korte documentaire met en over Vogelklasvrijwilligers.

» Bekijk hiernaast wat een vrijwilliger doet