Menu
Doneer!

Uilskuiken gevonden?

16 maart 2016 – Bosuilen beginnen al vroeg met broeden. Daardoor verlaten de eerste uilskuikens het nest al in maart, nog voordat ze goed en wel kunnen vliegen. Klauterend met hun klauwen en snavels bewegen ze zich als donzige aapjes door de takken. Dat gaat weleens mis. Wat nu?

De Vogelklas krijgt geregeld melding van mensen die een jonge uil op de grond in het park vinden, soms zelfs midden in een woonwijk. Het spreekt vanzelf dat de jonge vogel erg kwetsbaar is op de grond. Hoe kunt u in zo’n geval helpen?

  1. Allereerst is het belangrijk te beseffen dat zijn ouders en nestgenoten altijd in de buurt zijn. Speur de bomen in de nabije omgeving goed af, en let op vogelpoep en braakballen onder de bomen.
  2. Noteer de precieze vindplek nauwkeurig en maak foto’s.
  3. Bel de meldkamer van de dierenambulance 0900-1120000, of breng de jonge uil zelf naar de Vogelklas (zie contact).

Wat doet de Vogelklas

De medewerkers van de Vogelklas controleren iedere vogel nauwgezet op afwijkingen en verwondingen. Mocht blijken dat uw jonge bosuil helemaal gezond is, dan is terugplaatsen bij zijn gezin altijd de beste optie. De door u geleverde informatie over de vindplaats en uw waarneming van de andere uilen zijn daarom van groot belang. Op de eerst volgende avond met mooi weer zullen wij hem weer herenigen met zijn gezin. Wat zal hij een verhaal hebben voor zijn broertjes en zusjes!

Zie ook dit verhaal.

DSC_0029