Menu
Doneer!

De eerste jonge merel van 2021

12 maart 2021 – De eerste jonge merel van 2021

Op 10 maart ontving de Vogelklas al de eerste jonge merel van 2021. Het vogeltje werd aangetroffen in een tuin in Nesselande, Rotterdam en zat met een pootje verstrikt in het elastiek van een tuinset. Daardoor liep het jong mank. Medewerkers van Dierenambulance ZHZ haalden het mereltje op en brachten het naar de Vogelklas.

Normaal starten merels het broedseizoen in april. Dit jong is er dus uitzonderlijk vroeg bij. Gelukkig lijkt het mee te vallen met zijn blessure en hij hipt alweer redelijk goed op twee poten. Medewerkers van de Vogelklas voeren de jonge merel met de hand tot hij oud genoeg is om voor zichzelf te zorgen.

Hulp gewenst

Het voeren van jonge vogels is dankbaar, maar intensief werk. Ieder voorjaar werft de Vogelklas nieuwe vrijwilligers om op te treden als voedermoeder of – vader voor onze jonge vogels. In het broedseizoen, dat loopt van april tot augustus, kan het er hectisch aan toe gaan. Voor dit jaar zoekt de Vogelklas nog versterking van zorgzame en enthousiaste dierenvrienden. Meer weten? Volg deze link.