Menu
Doneer!

Voedermoeders en -vaders gezocht: een dagdeel jonge vogels voeren

11 maart 2021 – Vogelklas Karel Schot is een opvangcentrum voor hulpbehoevende wilde vogels en andere dieren. Zieke, gewonde of op een andere manier in de problemen geraakte vogels kunnen bij de Vogelklas terecht. Ze worden verzorgd tot ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en dan weer vrijgelaten in de natuur.

Eind april start het jonge vogelseizoen. De Vogelklas krijgt vanaf dat moment veel jonge vogels binnen die om het half uur met de hand gevoerd moeten worden. Een hele mooie, liefdevolle maar ook drukke taak.
Het voeren van jonge vogels moet je eerst leren. Daarom zoeken we nu al enkele vrijwilligers die we kunnen gaan inwerken en trainen, voordat de jonge vogels er zijn. Op dit moment zoeken we nog voedermoeders- en vaders voor verschillende dagdelen, ook in de avond en in het weekend.

Ben je 16 jaar of ouder, goed gezond en lijkt het je leuk om in een gezellig en enthousiast team te werken? Wil je alles leren over het verzorgen van babyvogels? Ben je secuur, zorgzaam en geduldig, en sta je stevig in je schoenen? Ben je van april tot en met augustus in overleg ten minste een dagdeel in de week beschikbaar? Meld je dan bij ons aan! We vragen minimaal mbo-niveau voor de verzorging van de vogels.

Op dit moment kunnen we vanwege het coronavirus geen bezoekers in de Vogelklas ontvangen. Mocht je belangstelling hebben, dan regelen we graag een eerste kennismakingsgesprek via de telefoon, 010 4857847 of e-mail, info@vogelklas.nl. We kunnen dan ook overleggen naar welk dagdeel je voorkeur uitgaat.