Menu
Doneer!

Win de Vogelklas Mezenbollentest!

8 december 2023 – Ben jij een enthousiaste vetbollenbakker die wel van een uitdaging houdt? Vogelklas Karel Schot daagt vetbolbakkers uit hun beste creatie te laten keuren door een panel van experts. Wie wint de titel van beste mezenbollenbakker?

Bijna iedereen vindt het leuk om vogels in de winter te helpen. Veel mensen trekken een pot vogelpindakaas open of rijgen zelf een snoer met pinda’s. Maar de echte liefhebber gaat nog een stap verder: die bakt zijn eigen vetbol. Dat is niet alleen leuk, het is een kunstvorm. En jij kunt jouw kunstwerk nu laten keuren door echte specialisten. Mezen, gaaien en roodborstjes zijn ware fijnproevers en zij kiezen daarom voor ons de winnaar. Bovendien steun je de Vogelklas met jouw vetbollen.

Ga jij de uitdaging aan?

Het maken van een vetbol is niet moeilijk. Op de website van de Vogelbescherming vind je een goed recept. Maak je al vaker vetbollen op je eigen manier of bedenk je een uniek vetbollenrecept? Dit mag natuurlijk ook! Of je de bol nu vult met pindakaas, zaden of verschillende pitten, elke versie is welkom. Laat je uitdagen, bak vetbollen voor de Vogelklas en word de beste vetbollenbakker van het jaar!

Hoe doe je mee?

Stuur een mail naar communicatie@vogelklas.nl en vermeld daarin je naam, het aantal bollen dat je voor ons gaat bakken en wanneer je deze langs kunt brengen. We vinden het ook leuk als je de ingrediënten vermeld. Verpak de bollen in een zak en plak daarop een etiket met je naam en contactgegevens, zodat wij weten welke bollen van wie zijn. Langsbrengen kan tot en met 26 december, uiterlijk 12.00 uur.

Op woensdag 27 december maakt de Vogelklas bekend wie de Mezenbollentest heeft gewonnen. De winnaar mag zich een jaar lang de Beste Mezenbollenbakker van Nederland noemen!

Wat doen wij met jouw mezenbollen?

De Vogelklas zal de mezenbollen tussen 27 en 30 december verkopen als onderdeel van de Christmas Challenge van Stichting Dierenlot. Zo hoopt de Vogelklas extra geld bijeen te schrapen. Bovendien helpen we zo de vogels buiten om de winter goed door te komen én genieten ze van jouw heerlijke creatie. Een echte win-win-win-situatie.