Menu
Doneer!

Herfstfair in de Vogelklas

4 november 2023 – Op 28 oktober 2023 organiseerde Vogelklas Karel Schot een herfstfair, genaamd Herfst in de Vogelklas. Het evenement werd volledig door vrijwilligers georganiseerd en uitgevoerd.
Kleine en gezellige activiteiten zorgden voor een goede sfeer. Er was een grabbelton waarbij de dochtertje van een vrijwilligster het spontaan op zich nam om andere kinderen tot grabbelen te verleiden. Daarnaast was er een goedbezochte workshop origami (vogeltjes vouwen). Oude getrouwe vrijwilligers verzorgden een serie rondleidingen langs de vogels in het opvangcentrum. De verkoop van koffie en zelfgebakken cake liep goed.
De centrale activiteit van de dag was een stille veiling. Bekende en minder bekende Rotterdammers stelden artworks en diensten gratis beschikbaar. Bezoekers konden daar dan weer hun bod op uitbrengen. Zo stelde Natuurhistorisch Museum Rotterdam een exclusieve rondleiding beschikbaar, bood de Vogelklas zelf de mogelijkheid een herstelde zwaan de vrijheid terug te geven, en werden verschillende kunstwerken verkocht aan de hoogste bieder.
Doreen Mulders (Roundbirb.art) en Issy Jacobs (Simplyissydesign.com) verkochten zelfontworpen producten waarvan de opbrengst volledig naar de Vogelklas is gegaan.

De opbrengst van deze dag was zo’n € 1.400,– voor de Vogelklas en Dierenlot heeft inmiddels toegezegd dit bedrag met € 1.250,– te zullen verhogen. Kortom, zonder meer een geslaagde middag.