Menu
Doneer!

Hachelijke stunt loopt goed af voor meeuw

10 maart 2017 – De kokmeeuw die op 19 februari jongstleden in Spijkenisse in visdraad verstrikt raakte en werd gered door omstanders, is weer vrij.

De kokmeeuw kwam door de harde wind in een gespannen situatie terecht: bungelend boven het water. Medewerkers van Dieren4U waren snel ter plaatse, maar de meeuw leek onbereikbaar. Omstanders wisten het dier uiteindelijk te bevrijden. In het AD Rotterdams Dagblad wordt de reddingsactie beschreven.

Eenmaal in de Vogelklas aanbeland bleek de kokmeeuw weinig verwondingen aan het avontuur over gehouden te hebben. Wel ontdekte onze medewerkers dat de meeuw een fikse worminfectie had. Daar is het dier nu voor behandeld en inmiddels is hij weer gezond verklaard. Vandaag is de kokmeeuw samen met enkele soortgenoten losgelaten langs de Oude Maas.

Al met al is het dus een geluk bij een ongeluk dat de meeuw op deze manier in de Vogelklas terecht kwam. Als hij niet in de draden verstrikt was geraakt was de worminfectie nooit behandeld met misschien wel rampzalige gevolgen voor de vogel. Bij dezen willen wij de redders van de kokmeeuw hartelijk bedanken voor hun inzet.

In het vervolg adviseren wij vogels minder hachelijke capriolen uit te halen om hun kwaaltjes bij ons te laten behandelen.

IMG-20170309-WA0004

De kokmeeuw op punt van vertrek (foto: Vogelklas).

download (2)

De reddingsoperatie in volle gang (foto: Dieren4U)