Menu
Doneer!

Nominatie Zilveren Camera voor fotografe Vogelklas

22 januari 2015 – Anjes Gesink werkt als vrijwilliger in de Vogelklas en maakt regelmatig portretfoto’s van de vogels die in ons vogelopvangcentrum verzorgd worden. Ze heeft daar vorig jaar een fotoexpositie van samengesteld, die in het Natuurhistorisch Museum te bewonderen was. Er is ook een fraai fotoboek verschenen met prachtige vogelportretten met de titel ‘Vogels huilen niet’. In het boek staan ook achtergrondverhalen over de geportretteerde vogels, geschreven door Kees Moeliker (conservator Natuurhistorisch Museum), journalist Ernst van der Kwast en stadsecoloog en Vogelklasvoorzitter André de Baerdemaeker.

Verantwoordelijkheid
De  foto’s van Anjes Gesink staan symbool voor de zorg die wij voor dieren in onze omgeving hebben en ook de verantwoording die wij als mensen vaak dragen voor hun ziekte of verwonding. Denk bijvoorbeeld aan de vele vogels die aangereden worden, tegen ramen vliegen, door katten gebeten worden, vishaken in hun lijf krijgen of met olie besmeurd raken. Vorig jaar was Anjes ook te zien het tv programma van Wilfried de Jong, waar bijzondere fotografen ‘in beeld’ gebracht werden.

Nominatie
En nu is Anjes een van de genomineerden voor de Zilveren Camera, in de categorie Natuur & Milieu. De Vogelklas glimt van trots en Anjes zelf is ongetwijfeld in de zevende hemel. Nu is het voor ons allemaal duimen geblazen dat haar werk inderdaad bekroond wordt. En als dat niet zo is, zijn we niet minder fier op haar.

Bekijk haar foto’s op www.vogelshuilenniet.nl . Het fotoboek ‘Vogels huilen niet’  is daar ook nog te bestellen. Of bestel het boek via bol.com.

Lees hier meer informatie over de nominatie. De winnaar van de Zilveren Camera – de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland – wordt aanstaande zondag 25 januari samen met de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs bekendgemaakt in het Fotomuseum Den Haag. De uitreiking is live te volgen via de livestream. Deze is vanaf zondagmiddag beschikbaar op de voorpagina van zilverencamera.nl, maar ook via photoq.nl.