Menu
Doneer!

Uilskuikens

8 mei 2015 – Op dinsdagavond 5 mei zijn bij de Vogelklas vier zeer jonge kerkuilen binnengebracht. De nog kleine en vederlichte uilskuikens (respectievelijk 26, 46, 47 en 139 gram) zijn tijdens de storm van die dag hun nest kwijtgeraakt. “Het kerkuilennest was door dakrenovatiewerkzaamheden bloot komen te liggen”, meldt Dierenbescherming Rijnmond. Het nest was daardoor een makkelijke prooi voor de harde wind.

Samen met de mensen van de dierenambulance is nog geprobeerd de uiltjes terug te plaatsen – moeder uil is per slot van rekening de beste opvoedster – maar na contact met de regionale uilenwerkgroep bleek dit niet mogelijk. Het nest was te erg verwoest.

Met de uilenwerkgroep hebben we gezocht naar een geschikt nest waar de uiltjes in geplaatst konden worden; voor de twee jongste uiltjes bleek dit inderdaad mogelijk. De twee kleinsten zijn donderdagmiddag al met succes bij een ‘uilenpleeggezin’ geplaatst. De mensen van de uilenwerkgroep houden een oogje in het zeil en houden ons op de hoogte van het reilen en zeilen van de kuikens bij hun nieuwe ouders.

De twee oudste kerkuiltjes verblijven nog in de Vogelklas. Zij maken het goed, ze zijn al grammen aangekomen sinds hun binnenkomst. Op een later moment wordt alsnog gekeken of ook voor hen een pleeguilennest beschikbaar is.