Menu
Doneer!

Open dag Vogelklas – 7 juni

21 mei 2015 – Het lijkt soms net een vesting, het terrein van Vogelklas Karel Schot: hekken rondom en allerlei buitenkooien die ook nog eens afgesloten zijn voor blikken van buitenstaanders. Natuurlijk hebben we geen geheimen bij de Vogelklas, maar het is nu eenmaal beter voor onze patiënten dat ze in alle rust herstellen.
Toch zijn we zo trots op het werk dat de ‘klas’ met alle vrijwilligers voor hulpbehoevende vogels en zoogdieren verricht, dat wij met plezier één keer per jaar onze deuren opengooien , zodat iedereen kan zien hoe Vogelklas Karel Schot werkt, en kan ervaren hoe belangrijk het is dat we voor de dieren in onze omgeving zorgen.
Dit jaar zal de Open Dag plaatsvinden op zondag 7 juni. Tussen 11 en 16 uur is iedereen welkom in ons vogelopvangcentrum aan het Afrikaanderplein 37. Glimmend van trots zullen wij u dan laten zien hoe wij jaarlijks ruim achtduizend vogels, vleermuizen en andere dieren redden.

Programma

Bezoek de patiënten

U bent welkom op ziekenbezoek. Onze patiënten zijn voor één dag te bezichtigen, maar ze houden niet allemaal van aandacht, daarom hebben sommige kooien kijkgleufjes. Zo kunt u de herstellende vogels begluren zonder ze te laten schrikken. Onze vogels houden overigens niet van bloemen en ook fruitmanden vallen doorgaans in slechte aarde (een donatie daarentegen, komt altijd goed terecht)

Pimp je mezenkast

Ook dit jaar hebben we weer speciale activiteiten voor onze jongere bezoekers gepland, zo is het weer mogelijk je mezenkast op te pimpen. Elk jaar een zeer populaire activiteit, want wie gunt zijn mezen nou geen bijzonder huis?

Vogels Huilen Niet

We zijn apetrots op al onze vrijwilligers, maar we hebben er zelfs een die vorig jaar een bijzondere prijs won; fotografe Anjès Gesink kreeg vorig jaar een ‘Zilveren Camera’ voor de foto’s die zij bij de Vogelklas schoot. Deze foto’s zijn gebundeld in het inmiddels nagenoeg uitverkochte boek Vogels Huilen Niet, tijdens de open dag worden de allerlaatste exemplaren van dit boek aangeboden. Fotografe Anjès is tijdens de open dag aanwezig om toelichting te geven en haar boek te signeren.

Roofvogels en zwanen

De Vogelklas is een bekend hotel voor zwanen, ze prijken niets voor niets in ons logo, we hebben er altijd wel een paar te logeren. Elke bezoeker van onze open dag is welkom om de zwanen te bekijken. Ook is er iemand van de roofvogelwerkgroep aanwezig, het komt regelmatig voor dat we verschillende soorten valken, maar ook buizerds en haviken onze ziekenboeg bezoeken. Over deze bijzondere, vaak spectaculaire vogels valt veel te vertellen!

Daarnaast wordt het als vanouds weer gezellig bijkletsen met oude bekenden en het ontmoeten van nieuwe gezichten. Onze vrienden van Dierenambulance Zuid-Holland-Zuid en Amivedi zullen ook van de partij zijn, en we hopen dat u er ook bij bent.

Plaats: Vogelklas Karel Schot – Afrikaanderplein 37, 3072 EC Rotterdam
Tijd: 7 juni 2015 van 11:00 – 16:00 uur
Gratis entree