Menu
Doneer!

Update 21:00 uur: 250 zwanen opgevangen

24 juni 2018 – De Vogelklas heeft vandaag (24 juni) 250 met olie besmeurde zwanen opgevangen. De vogels worden nu eerst gestabiliseerd. Naast voedsel en water hebben zij vooral rust nodig. De verwachting is dat de eerste vogels in de komende dagen stabiel genoeg zijn om gewassen te worden.

Daarmee is de capaciteit van de Vogelklas nu volledig benut. Son-respons, partnerorganisatie voor olievogelopvang, werkt met Rijkswaterstaat aan een alternatieve opvanglocatie om de toestroom van vogels verder af te handelen. De Vogelklas blijft daarin betrokken.

De Vogelklas is zeer dankbaar voor alle steunbetuigingen, donaties en aanbiedingen van hulp of middelen. Toch willen we mensen oproepen nu geen middelen en materialen meer te komen brengen, omdat we al onze aandacht moeten richten op de dieren. Indien we nog spullen nodig hebben, plaatsen we binnenkort een oproep.

Buitengewoon dankbaar zijn wij voor de geweldige inspanningen en samenwerking van de organisaties die met ons werken om deze vogels zo goed mogelijk te helpen. Met name dierenambulances, de Havendienst, hulpdiensten, Koninklijke Roeiers, Son-Respons en Rijkswaterstaat en vele anonieme vrijwilligers.