Menu
Doneer!

Vogelklas Rotterdammer van het jaar

29 september 2018 – Met een staat van dienst die teruggaat tot het begin van de jaren ’50, en een reputatie die tot ver in het buitenland strekt, is de Vogelklas een niet meer weg te denken begrip in Rotterdam. Stichting Ons Rotterdam en de Oud Rotterdammer hebben daarom gemeend de Vogelklas te erkennen met de titel Rotterdammer van het Jaar.

Voorzitter André de Baerdemaeker en beheerder Monique de Vrijer namen de oorkonde namens het vogelasiel in ontvangst. In zijn dankwoord memoreerde de voorzitter de rol die Karel Schot in zijn dagen speelde in de stad. En dat zijn nalatenschap, waarbij de zorg voor de natuur en dieren hoog in het vaandel stond, nog altijd springlevend is. “Wij zijn trots dat wij daar nog altijd een bijdrage aan mogen leveren en dat Rotterdam ons daarbij een warm hart toedraagt.”

Vogelklas Karel Schot is sinds 1980 gevestigd aan het Afrikaanderplein. Jaarlijks vangt het opvangcentrum 10.000 zieke en gewonde vogels en zoogdieren op. Het afgelopen jaar was de Vogelklas veel in de media vanwege een olielek in de Rotterdamse haven. Daarbij raakten ruim 500 zwanen besmeurd waarna ze in een samenwerkingsoperatie van Rijkswaterstaat en diverse dierenhulporganisaties werden schoongewassen.