Menu
Doneer!

Vogelklas zoekt leerlingen van Karel Schot

28 december 2017 – Vogelklas Karel Schot is op zoek naar oude verhalen over Karel Schot, de vogelmeester van Rotterdam. Oud-leerlingen van Karel Schot, die mooie herinneringen koesteren, zijn welkom voor een speciale bijeenkomst in Theater Walhalla op 20 januari 2018. Ook (oud-)vrijwilligers zijn van harte welkom.

Van het begin van de jaren ’50 tot 1980 gaf Karel Schot les in onder andere biologie. Deze markante leraar werd in Rotterdam bekend door zijn natuurstukjes in het Rotterdam Nieuwsblad en Het Vrije Volk én doordat hij samen met zijn leerlingen zieke en gewonde vogels in zijn Vogelklas verzorgde.

De leerlingen van Meester Schot ontleedden hun zinnen en maakten hun sommen te midden van piepende, kwakende en krijsende vogels. Een onvergetelijke ervaring die velen ongetwijfeld in geur en kleur is bijgebleven. Die verhalen van oud-leerlingen, die het ontstaan van de Vogelklas vertellen, zijn de verhalen waar het vogelopvangcentrum nu naar op zoek is.

De Vogelklas is na het overlijden van Karel Schot door een paar oud-leerlingen in stand gehouden. Zij maakten er een stichting van die vandaag de dag nog steeds vogels en andere dieren opvangt en weer vrij laat. Het moderne opvangcentrum van nu lijkt in niets meer op het vogels gevulde lokaal van toen, maar de naam Vogelklas is altijd gebleven.

De Vogelklas wil nu die opmerkelijke verhalen en oud-leerlingen samenbrengen tijdens een bijzondere bijeenkomst. Op 20 januari is er een reünie. Onder leiding van presentator Winfried Baijens komen gasten en vogelklassers van weleer samen om hun verhalen te delen. Ben u een oud-leerling van Karel Schot? Dan bent u van harte welkom. Uw verhaal insturen mag natuurlijk ook.