Menu
Doneer!

Update 27 juni – 8:00 uur

27 juni 2018 – Het gaat nog altijd goed met de zwanen in de Vogelklas. In afwachting van de opbouw van het noodhospitaal bij de Maeslantkering verblijven nu 270 zwanen in de Vogelklas. Ze zijn gestabiliseerd. Het goede nieuws is dat ze niet meer gesondeerd hoeven te worden. Tot rust komen gaat veel prettiger wanneer er geen slang in je keel wordt gestoken. Alle vogels eten zelf en lijken gezond. Om dat te bevestigen zijn drie dierenartsen in de Vogelklas bezig met het prikken van bloed om te beoordelen of de zwanen echt wel gezond zijn. Tot nu toe ziet het er allemaal goed uit. Onze zwanen lijken niet alleen fit, ze zijn het ook.

Het wachten is nu op het gereed komen van de wasfaciliteiten van het noodhospitaal. Daarvoor is het liveblog van Rijkswaterstaat een goede bron van informatie. Er zijn intussen al enkele zwanen voor stabilisatie opgevangen aldaar. Wanneer het signaal van de coördinator komt, dragen wij onze zwanen direct over.

De Vogelklas is erg blij met alle steun. We zien veel donaties binnenkomen en dat doet ons goed. Doordat we het druk hebben met alle dieren schiet een bedankje er soms bij in. Daarom willen we via deze weg laten weten dat we heel dankbaar zijn voor alle gulle giften. Een bijzonder royale bijdrage kregen wij van het DeltaPort Donatiefonds: €10.000,-. Daarmee kunnen wij ook de komende dagen vooruit. Hartelijk bedankt!

Een dierenarts neemt een bloedmonster af bij een van de zwanen. (26 juni)